}

Pages

20 de febrer 2008

TATXAAAAAAN!

Enviat per enric  |  4 comentaris

Per art d’encanteriPer art de màgia

Vet aquí dues expressions ben corrents amb què amb tota naturalitat titllem d’art tot allò que ens sembla irreal però que, amb un cop de vareta, o amb una suau bufada, o amb unes paraules que per a nosaltres, espectadors bocabadats, no tenen cap poder, esdevé real davant mateix dels nostres ulls sorpresos.

Doncs bé, ni per art d’encanteri, ni per art de màgia, sinó darrere una bona feinada i organitzada per l'Ajuntament, Badalona acull, per vuitè any consecutiu el Festival Internacional de Màgia (Memorial Li-Chang), que enguany comptarà amb les figures següents:

El conegudíssim Màgic Andreu, que actuarà com a presentador de tots els espectacles.

El mentalista gironí McFèlix, amb el seu no espectacle Telepàtic.

L’ucraïnès Victor Voitko, Gran Premi a Praga; Primer Premi a Sofia; dues vegades guanyador del Premi Màgic Hands, d’Alemanya; Segon Premi Mundial al Japó, i Premi de Montecarlo.

El nord-americà Christopher Hart, conegut per haver encarnat La Cosa, la mà, a La Família Adams.

Els il·lusionistes francesos Erick Lantin i Valérie, especialistes en aparicions, desparicions i transformacions de persones.

I, com cada any i per rematar aquestes nits de gala, la presència estelar de Juan Tamariz amb el seu espectacle Magia potagia.

El director artístic, i ens atreviríem a dir que l’ànima d’aquest Festival, és el també il·lusionista internacional badaloní Enric Magoo, el qual oferirà un espectacle per als més menuts: L’inventor d’il·lusions.

Però, com tot Festival Internacional, no solament es basarà en les gales, sinó que hi haurà, paral·lels, diferents tallers, actuacions, animacions i, fins i tot, tallers i un concurs de màgia infantil, així com dues exposicions, l’una, al Museu Municipal de Badalona, dedicada a Li Chang, el xinès de Badalona, i l’altre, a l’Espai Betúlia, dedicada al poeta Joan Brossa, un gran aficionat a l’il·lusionisme fins al punt que la màgia va ser una constant en la seva creació artística.

L’Associació Mags per L’Esperança duran una gran activitat amb animacions als mercats municipals, hospitals i a la residència de Can Ruti, així com diferents mags (David Gelong, Selvin i Joaquim Matas), es faran càrrec de tallers de màgia i espectacles a diferents centres cívics de la ciutat.

Com haureu pogut comprovar, un senyor Festival de Màgia que tindrà com a colofó i durant la gala que tindrà lloc el dia 29 al Teatre Zorrilla (al "Surrilla", com en diem a Badalona), l’entrega d’una menció honorífica en forma d’una reproducció de la Venus de Badalona, a una persona, empresa o entitat vinculada al món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística, trajectòria professional o activitat rllevant que hagi afavorit el desenvolupament i la divulgació de la màgia a Catalunya.

No és perquè sí que aquest Festival vagi lligat a Li Chang, el nom veritable del qual era Joan Forns i Jordana (1916-1998), badaloní de naixement i de fet, i la primera gran figura de la màgia a nivell internacional del nostre país.

Per anar fent una miqueta de boca, us deixem un video que hem trobat a You Tube, on en el magnífic però malauradament desaparegut programa de Barcelona TV, "Saló de lectura", va ser entrevistat Juan Tamariz amb motiu de l’aparició d’un dels seus llibres, i on, al final, va sorprendre als presentadors amb una de les seves il·lusions màgiques.




Si desitgeu una informació més completa sobre aquest Festival, podeu enviar-nos un e-mail a samfainadarts.blogspot.com i, molt gustosament, us farem arribar en format PDF una cuidadísima presentació de tota la programació.

11:12 a. m. Compartiu a:
Continueu llegint...

4 comentaris:

  1. Enric, despres del teu comentari, he afegit en el preambul de la poesia, la teva aportació! MOLTES GRACIES!

    http://vidaculinaria.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Cristina: Moltes gràcies pels teus elogis, que de debò et dic que no crec pas, ni de bon tros, merèixer.

    ResponElimina
  3. Magnífica la gala inaugural. Ara, no us perdeu la xerrada de Tamariz al Museu (les entrades al Zorrilla ja estan exhaurides) ni la visita comentada d'en Jordi Jané (a final de mes), que també farà una intervenció al Betúlia i que és un gran especialista en matèries màgiques.
    Edipa Maas

    ResponElimina
  4. Edippa: Aquest Festival és tot un gran luxe al nostre abast pels amants i aficionats a la màgia. Ni la Glòria ni jo podrem anar a la xerrada de Tamariz al Museu...

    Seria molta cara, per part nostra, si et demanem -si tu hi vas, està clar- que ens en facis cinc cèntims pels lectors de la Samfaina?

    Gràcies.

    ResponElimina

Gràcies!
L'equip de Samfaina d'Arts

Visitants

dies online
entrades
comentaris

L'arxiu del blog

back to top