}

Pages

25 de juliol 2008

MOUSSE D'ESCALIVADA

Enviat per enric  |  15 comentaris


Tot un clàssic, a casa, aquesta mousse d’escalivada -un dels plats predilectes de la meva dona- i que resulta molt més gustosa si l’escalivada és feta a la barbacoa que no pas al forn.

La vaig acompanyar amb una salsa démi-glacée, la recepta de la qual penjaré en el proper post, ja que és una salsa boníssima per si mateixa i que ens pot servir com a base d’altres salses. L’opció per elaborar-la que ens dóna la Seguí és molt interessant, ja que resulta senzillíssima de fer a casa.

Per fer la mousse necessitem:
2 albergínies grosses.
2 pebrots vermells grossos.
1 ceba.
5 ous.
200 cc. de crema de llet
125 cc. de llet.
sal, pebre blanc, nou moscada.
Encendrem a 200º el forn i hi posarem un recipient amb aigua on ens hi càpiga un motlle rectangular (dels de cake).

Untarem ben untat amb mantega el motlle de cake.

Amb la meitat de la crema de llet, triturarem amb el pímer les albergínies, els pebrots i la ceba, ja escalivats i pelats.

Hi afegirem l’altre meitat de la crema de llet, els ous, no massa batuts, amb sal, pebre blanc i nou moscada, i els 125 cc. de llet bullint.

Posarem tota aquesta barreja al motlle de cake, i aquest el posarem dins el recipient amb aigua que ja tenim al forn.

Abaixarem el forn a 180º, i ho deixarem coure en aquest bany maria durant gairebé una hora.

Un cop cuita, deixarem refredar del tot la mousse abans de desmotllar-la.

És molt millor fer-la d’un dia per l’altre.

Un magnífic i lleuger entrant, que ens combinarà amb qualsevol segon plat, sigui de carn o de peix, que hàgim de servir després.

Meme Cuinar és senzill

10:20 a. m. Compartiu a:
Continueu llegint...

15 comentaris:

  1. Aquesta mousse és ideal per aquest temps, a mi m¡agrada força l'escalivad, potser la provaré de fer un dia d'aquests
    Felicitats
    Ester

    ResponElimina
  2. Ai, Enric, ha anat d'un pèl que no repetim recepta!. En volia fer alguna més i ahir me la vaig estar mirant en el llibre, però com que aquest cap de setmana no som a casa i no tinc massa temps, em vaig decidir per una altra més ràpida de fer.

    Fins aviat

    ResponElimina
  3. Enric, t'ha quedat espectacular!!! Precisament fa unes setmanes vaig fer un pudding d'escalivada (molt semblant a aquest) i va ser un desastre!!! No em va quatllar i va quedar un purè al desmotllar!!! jejeje...estava igual de bo, xo la presentació horrorosa!!! Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. L'escalivada sempre t'agradat Enric... quànt ens convidis ja ens en pots fer. Josep

    ResponElimina
  5. Es maravilloso...
    Ya lo tengo guardado en mi carpeta "Must Have". :-)))

    ResponElimina
  6. Un plat digne de restaurant. Fa una pinta boníssima. Ets un artista de la cuina. Salutacions

    ResponElimina
  7. bé, enric, ara ja tinc la mousse feta, em sembla que he afegit massa pebre, però la he tastat i esta bona. el problema es el següent: es conservarà tota una setmana fins que pengis la recepta de la salsa i jo la faci?

    saludos del teu nuvi

    miguel ángel

    ResponElimina
  8. A mi m’encanta l’escalivada, i no he provat mai de fer-la en mousse, quin pecat!!! T’ha quedat fantàstica !!!!!!!!
    Jo ahir en vaig fer una d’espàrrecs i salmó i em va passar com l’Eva, tampoc em va quatllar ..jajaja :)))
    Espero que aquesta em surti bé...

    ResponElimina
  9. Ester: Si la fas, tens l'èxit assegurat, perquè és molt original i deliciosa.

    Glòria: Jo, aquesta recepta l'anava guardant pensant-me que algú la faria. Veus com no anava massa errat? :))

    Eva: Aquesta, com totes les receptes de la Seguí, està comprovada, i podrà agradar més o menys, però sempre surt.

    Josep: Encara me'n recordo, sempre que faig escalivada, d'aquell dia que en Jaume i tu us vau menjar la que em guardava pel final, aprofitant que m'havia aixecat un moment de la taula. :))

    Canella: No sabes cuànto celebro que esta receta sea de tu gusto. Sé que tengo una deuda contigo y prometo escribirte cuando de aquí a una semana tenga vacaciones. Un beso.

    Francesc: Gràcies, però et ben asseguro que no sóc cap mestre (ni de cuina ni de res) :))

    Miquelarroooooo! Quina sorpresa!!!!
    Mira que en feia, de temps, que et deia: "Va, home, envia'm un comentari", i ves per on, ara que ja ho havia deixat per inútil, m'envies aquest!!!

    Ja he posat el post de la salsa que, suposo que recordes, és la mateixa que et vaig portar a la feina unes quantes vegades.

    (Deixeu-me que us digui que en Miki i jo som nòvios) :))

    Xaro: Et dic el mateix que li he dit a l'Eva: Aquesta recepta no falla mai, i fa més de vint anys que la faig, sobretot a l'estiu, bastant sovint.

    ResponElimina
  10. con estos calores no me decido a poner el horno, pero esta mousse promete, la haré en cuanto bajen las temperaturas.
    Saludos afectuosos

    ResponElimina
  11. Enric, ens has d'explicar això teu amb en Miquel... Escolta plat perfecte per aquest estiu tan calorós en tots els sentits.
    Petons i bona feina!

    ResponElimina
  12. Felicitats, que delicia de mousse. Penso que no ens coneixem i aprofitem per presentar-nos. Et felicitem pel teu blog, la veritat ens ha agradat moltíssim i hi pensem tornar, per prendre bona nota de tot plegat.
    Si et ve de gust, et convidem a fer-nos una visita.Ens agrada coneixer nous bloggeros dels quals aprendre i poder intercanviar experiències.
    Una abraçada i fins aviat!!!

    ResponElimina
  13. Pilar: He de reconèixer que sóc “ocell de nit”, però aquesta recepta jo sempre la faig al vespre, ja que si bé ha d’estar una horeta, si fa o no fa, al forn, a aquelles hores a la cuina només hi entro per apagar el forn i, mentrestant, escolto sota el ventilador de sostre del meu estudi, per exemple, Bach, o Haydn, o Rossini… (Ara que no ens sent en Ximo, et diré que ni se m’acut posar Wagner) :))

    Parella: Això d’en Miki i jo està ben aviat explicat: Som nòvios des de fa molt anys… Però, això sí: Molt mascles tots dos, eh? :)) (És una broma que ens fan al centre on treballem perquè quan fèiem el mateix horari sempre anàvem junts arreu, ja que som molt i molt amics des de fa molts i molts anys.)

    La mousse és perfecta per un dinar o un sopar tant si és estiu com si és hivern. Proveu-la i ja veureu com repetiu.

    Delicias: Benvinguts a la “Samfaina”! Ja he tret el cap pel vostre bloc, i espero tenir més temps (d’aquí a quatre dies començo les vacances) per mirar-me’l com cal. Serà tot un plaer, us ho asseguro.

    ResponElimina
  14. amb la recepta de la Seguí es éxit assegurat Felicitats Enric...


    JOSEP

    ResponElimina
  15. Efectivament, Josep, i encara que sembli la "cançó enfadosa" en aquest meme, el que dius és veritat.

    ResponElimina

Gràcies!
L'equip de Samfaina d'Arts

Visitants

dies online
entrades
comentaris

L'arxiu del blog

back to top